Schaakaanbod voor volwassenen

Voor volwassenen hebben we verschillend aanbod. Ben jij een beginnende schaker en wil je de beginselen leren van schaken, dan is de leren schaken cursus geschikt. Ben je al wat verder in het schaken en wil je de stap maken naar een hoger niveau dan is de beter schaken cursus geschikt.

De lessen worden gegeven op een doordeweekse avond in zes achtereenvolgende weken. Op de avonden krijg je uitleg van een gediplomeerd schaaktrainer. Maar natuurlijk wil je de nieuw vergaarde kennis ook meteen in de praktijk uitproberen. Daarom wordt er ook tijd uitgetrokken om lekker te kunnen schaken tegen je medecursisten. Lees hieronder meer over de verschillende cursussen. 

Leren schaken

De module 'Schaken leren' bestaat uit zes lessen van anderhalf uur. De zes lessen in onze 'Leer schaken'-module zijn voldoende om de regels te leren en een partij goed op te zetten. Ook als je al regelmatig (online) schaakt kun je bij ons terecht.

Lees hier meer over de cursus leren schaken. 

Beter schaken

De module 'Beter schaken' bestaat uit zes lessen van anderhalf uur. In deze lessenserie leer je meer over onderwerpen als stukkenactiviteit, aanvalmotieven en de gouden regels in de opening. Dit gaat je helpen om aansluiting te vinden bij het niveau van de clubschaker.

Lees hier meer over de cursus beter schaken. 

Publicatiedatum: 27-07-2023